De garage van Iwan Pasman bestaat al bijna 20 jaar.

Toen Iwan klein was werd hij al besmet met het “eendenvirus”, zijn moeder reed een eend en diverse andere familieleden reden ook met plezier een eend. Als je in de oude fotoalbums van de familie Pasman kijkt zie je met regelmaat een foto voorbij komen waar een eend op staat.

Samen met zijn 2 broertjes waren ze altijd met Citroën en in het bijzonder de eend bezig. Ze hebben toen ze nog geen 10 jaar waren samen een eigen interpretatie van een ds gemaakt. Iedereen kent het model ds wat in de volksmond een “snoek” werd genoemd. Als je een foto ziet. Na de eigen gemaakte “snoek” snap je meteen hoe diep de liefde voor het merk Citroën was bij de 3 broertjes Pasman.

Toen Iwan in 2003 begon van zijn hobby zijn werk te maken was dat in Gramsbergen. In een kleine loods richtte hij een garage in, gevuld met allemaal eendjes. Op datzelfde moment voegde zijn jongste broer Niels zich bij hem en samen hebben ze een aantal jaar samen gewerkt om de wijde omgeving een stukje mooier en vrolijker te maken.

Niels, de jongste broer, is lasser en verstaat zijn werk heel erg goed. Al het laswerk aan de, voornamelijk, eendjes werd door hem gedaan en daarna bouwde Iwan de auto’s weer helemaal op tot in nieuwstaat.

Een paar jaar verstreken en de loods werd te klein. Ze zijn samen verhuisd naar Hardenberg, grotere locatie en een groter aanbod was daardoor werkelijkheid geworden. Vol trots hebben ze daar ook weer jaren dichtbij elkaar en samen gewerkt. In 2015 werd Iwan een mooie locatie aangeboden om zijn garage nog verder te ontplooien.

Broer Niels is niet meeverhuisd en bleef in eerste instantie op de locatie in Hardenberg. De samenwerking bleef als vanouds en ze hebben mooie auto’s gecreeerd en gerestaureerd. Begin 2021 komt de samenwerking weer wat dichterbij elkaar, Niels vestigt zijn bedrijf in de achterste helft van de garage in Dedemsvaart. Ondanks de afstand in de afgelopen jaren is de samenwerking altijd goed verlopen, het was af en toe een beetje plannen door de afstand tussen beide locaties, iets was nu geen enkel probleem meer is gezien de beide broers weer in het zelfde pand zitten.

Er is nog een broer: Casper. Casper is ook nog steeds besmet met het "Citroënvirus", net als Iwan en Niels zelfstandig ondernemer. Zijn bedrijf heet Le Marchand, hij reist het hele jaar door met regelmaat naar Frankrijk om oude Citroëns te zoeken en mee te nemen naar Nederland. Iwan neemt af en toe een van de pareltjes die Casper gevonden heeft over om er iets bijzonders van te maken, restauraties, soms alleen rijklaar maken en zelfs om meteen aan te bieden voor de verkoop. Echte pareltjes zijn steeds schaarser maar Iwan, Niels en Casper weten doormiddel van samenwerken nog steeds mooie auto’s aan te bieden voor een redelijke prijs.

Website bouw en onderhoud door Westerhoff ICT
Template Design © OrdaSoft.